Tyyliopas – kirkon nimi

Tyyliopas – kirkon nimi

Aihe

Kirkon virallinen nimi on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko. Tämä koko nimi annettiin ilmoituksena Jumalalta Joseph Smithille vuonna 1838.

Vaikka nimitystä ”mormonikirkko” on pitkään käytetty julkisesti kirkon liikanimenä, se ei ole virallinen nimitys eikä kirkko suosi sen käyttöä.

Kun kirjoitat kirkosta, noudata näitä periaatteita:

  • Ensimmäisen kerran mainittaessa on suotavaa käyttää kirkon koko nimeä: ”Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko”.
  • Vältä käyttämästä nimityksiä ”mormonikirkko”, ”MAP-kirkko” tai ”Myöhempien Aikojen Pyhien kirkko”.
  • Kun tarvitaan lyhyempää nimitystä, suosittelemme käyttämään ilmauksia ”kirkko” tai ”Jeesuksen Kristuksen kirkko”.
  • Kun tarkoitetaan kirkon jäseniä, suositeltava nimitys on ”myöhempien aikojen pyhät”, vaikkakin ”mormonit” on hyväksyttävä nimitys.
  • Erisnimeä ”Mormon” käytetään oikein muun muassa nimityksissä Mormonin kirja tai Mormonien tabernaakkelikuoro tai kun sitä käytetään määrittävänä yhdysosana kuten mormonireitti tai mormonipioneerit.
  • Sana ”mormonismi” on hyväksyttävä kuvaamaan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkolle ominaisen opin, kulttuurin ja elämäntavan yhdistelmää.
  • Kun viitataan ihmisiin tai organisaatioihin, jotka harjoittavat moniavioisuutta, on virheellistä käyttää nimityksiä ”mormonit”, ”mormonifundamentalisti”, ”mormonien toisinajattelijat” jne. Associated Pressin tyylioppaassa huomautetaan: ”TermiäMormon/mormoni ei pidä liittää muihin – – kirkkoihin, jotka syntyivät [Joseph] Smithin kuoleman jälkeen seuranneesta jakautumisesta.”

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.