10-2015-weekend-sessions-finnish.jpg
Uutistiedote

Yleiskonferenssi – Euroopan uskolliset odottavat rohkaisevia ja kristillistä elämää koskevia sanomia

Uskolliset kautta Eurooopan odottavat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon 185. puolivuotiskonferenssia. Konferenssikokoukset lähetetään suorana konferenssikeskuksesta Salt Lake Citystä Utahin osavaltiosta Yhdysvalloista lauantaista 26. syyskuuta 2015 alkaen.

Eurooppalaiset kirkon jäsenet ja ystävät kokoontuvat seurakuntakeskuksiin ja koteihin kuuntelemaan innoituksen ja opastuksen sanomia kirkon ensimmäiseltä presidenttikunnalta ja muilta johtavilta virkailijoilta. Vaikka ovatkin innokkaita kuulemaan uusia puheita, monet myöhempien aikojen pyhät valmistautuvat konferenssiin muistelemalla, mitä opetettiin edellisessä yleiskonferenssissa, joka pidettiin tämän vuoden huhtikuussa.

”Viime huhtikuu oli minulle erityinen, koska sain niin monia vastauksia, jotka ovat antaneet minulle rohkeutta pitkän aikaa”, sanoo Marsida Veliu Albaniasta. ”Se toi minulle paitsi rohkeutta myös hämmästyttävän rauhan tunteen.”

Rima Avanesjan Saksasta muistelee vanhin M. Russell Ballardin sanoja. Sanomassaan vanhin Ballard puhui kirkon nuorille. Hänen sanomansa kannusti Avanesjania asettamaan joukon tavoitteita, joihin keskittyä seuraavaan yleiskonferenssiin asti. ”Yksi asioista, joiden kanssa työskentelin, oli päivittäinen pyhien kirjoitusten tutkiminen ja paastouhrin lahjoittaminen joka kuukausi. Siinä, että tein jotakin oman hengellisen hyvinvointini eteen ja käännyin ulospäin auttamaan avun tarpeessa olevia, oli hyvä tasapaino.”

Aivan kuten jokainen ihminen on ainutlaatuinen, uskolliset voivat lähteä yleiskonferenssista mielessään eri aiheita. Henkilökohtainen innoitus ohjaa usein kuulijoita niihin opetuksiin ja periaatteisiin, jotka ovat erityisen ajankohtaisia juuri silloin. ”Minusta oli ihanaa kuunnella kaikkia puheita, mutta se, joka erityisesti jäi mieleeni, oli vanhin Dale G. Renlundin puhe”, sanoo viime konferenssin sanomien tutkimisestaan Debbie Twigger Yhdistyneestä kuningaskunnasta. ”Ajatus, että ’pyhä on synnintekijä, joka jatkaa yrittämistä’, todella kosketti minua ja auttoi minua ymmärtämään, että vaikka en olekaan täydellinen, voin jatkaa yrittämistä, että tulisin enemmän Kristuksen kaltaiseksi.”

Hänen aviomiehensä Anthony C. Twigger lisää: ”Konferenssin jälkeen käyn mielelläni läpi konferenssiraportin hakemistoa löytääkseni aiheita, joihin yleiskonferenssin aikana on eniten viitattu, jotta saisin selville yleisen teeman.  Kuten tavallista, ’Jeesus Kristus’ oli korkeimpana, ja jaetulla toisella sijalla olivat ’Sovitus’ ja ’Perhe’.”

Kirkon jäsenet odottavat saavansa samankaltaisia kokemuksia  185. puolivuotiskonferenssissa. Joistakuista tuntuu, että on tärkeää kirjoittaa muistiin nuo  konferenssin aikana saadut innoittavat ajatukset, jotta he voivat käyttää niitä myöhemmin. ”Kun katsomme yleiskonferenssia seurakuntakeskuksessa, meillä on mukana paperi, jossa on kuva profeetasta, jotta voimme merkitä muistiin meitä koskettaneet sanat ja sen, mitä meidän pitäisi tehdä”, huomattavat Marie-Antoinette ja Charles Cuenot Ranskasta.

Seuraavassa on luettelo kokouksista ja kokousajoista 185. puolivuotiskonferenssissa (suomenkieliset lähetykset suluissa):

  • Sunnuntaina 27. syyskuuta klo 3: yleinen naisten kokous (satelliititse launtaina 3. lokakuuta klo 17).
  • Lauantaina 3. lokakuuta klo 19: lauantain aamukokous (suora).
  • Lauantaina 3. lokakuuta klo 23: lauantain iltapäiväkokous (suora + satelliititse sunnuntaina klo 15) .
  • Sunnuntaina 4. lokakuuta klo 3: pappeuskokous (suora + satelliititse sunnuntaina klo 12)
  • Sunnuntaina 4. lokakuuta klo 19: sunnuntain aamukokous (suora).
  • Sunnuntaina 4. lokakuuta klo 23: sunnuntain iltapäiväkokous (suora).

Suoratoisto ja lisätietoja on sivustolla www.lds.org. Käännökset puheista ovat saatavilla muutaman viikon kuluessa konferenssista.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.