Uutistiedote

Mormonien uusi Apuyhdistyksen johtaja puhuu Yhdistyneissä kansakunnissa

Uskontojen välisessä paneelissa keskusteltiin humanitaarisesta avusta

Sisar Jean B. Bingham, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon Apuyhdistyksen uusi ylijohtaja, puhui Yhdistyneissä kansakunnissa New York Cityssä torstaina kirkon humanitaarisista ponnisteluista uskonnollisessa ”Focus on Faith” [Keskittyminen uskoon] -paneelikeskustelussa. Vuosittaisen tiedotustilaisuuden järjesti YK:n tiedotusosasto.

Ladattava äänite ja 1080p SOTs & B-roll toimittajille

”Minulle on kunnia olla täällä tänään keskustelemassa uskonnollisten organisaatioiden roolista kärsimyksen lievittämisessä ja taitojen vahvistamisessa maailman kansojen keskuudessa – etenkin niiden, jotka ovat haavoittuvimpia”, sanoi sisar Bingham, joka johtaa mormonikirkon yli 7,1 miljoonaa naista. Apuyhdistystä, joka perustettiin 175 vuotta sitten, pidetään myös yhtenä vanhimmista ja suurimmista naisjärjestöistä maailmassa. 

Sisar Bingham palasi äskettäin Yhdistyneiden kansakuntien lasten rahaston (UNICEF) tutustumiskäynniltä Ugandasta ensimmäisen neuvonantajansa, sisar Sharon Eubankin kanssa, joka on LDS Charities -järjestön johtaja ja oli sisar Binghamin kanssa myös New Yorkissa. Maaliskuussa nämä kaksi mormonikirkon naisjohtajaa matkustivat Bidi Bidin pakolaiskeskukseen, joka on yksi suurimmista maailmassa. Sinne saapuu pakolaisia Etelä-Sudanista ja ympäröivistä Afrikan maista, joissa on poliittisia levottomuuksia ja kuivuutta.

Sisar Bingham mainitsi lyhyesti mormonipioneerien muuton länteen pakoon vainoa 1840-luvulla ja kirkon maailmanlaajuisen humanitaarisen työn aloittamisen, mikä tapahtui virallisesti vuonna 1985 vastauksena nälänhätään Itä-Afrikassa. Vuodesta 1985 lähtien LDS Charities -järjestö on antanut lähes 1,9 miljardin dollarin arvosta apua 189 maassa.

LDS Charities, kirkon hyväntekeväisyysjärjestö, on auttanut yhdeksää Yhdysvaltain valtion rahoittamaa pakolaisten asuttamisjärjestöä, joista kuusi on uskonnollisia järjestöjä.

 

Sisar Bingham sanoi: ”Vaikka uskonkäsityksemme ja vakaumuksemme saattavat olla erilaisia, me olemme yksimielisiä muiden uskontokuntien kanssa sitoumuksessamme korkeampaan asiaan, joka nousee henkilökohtaisten intressiemme yläpuolelle ja kannustaa meitä käyttämään varojamme, aikaamme ja tarmoamme kanssaihmistemme hyväksi.”

Paneelikeskustelua, joka käsitteli pakolais- ja integraatiopolitiikkaa, johti Caryl Stern, UNICEFin puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja Yhdysvalloissa. Sisar Binghamin lisäksi paneelissa olivat Anwar Khan, islamilaisen avustusjärjestön toiminnanjohtaja Yhdysvalloissa, Barbara Day, Yhdysvaltain sisäisen asuttamisjaoston päällikkö väestö-, pakolais- ja siirtolaistoimistossa Yhdysvaltain ulkoministeriössä, pastori Canon E. Mark Stevenson, episkopaalisen kirkon siirtolaispalvelutyön (EMM) johtaja, sekä Abdul Saboor, EMM:n avustama pakolainen.

”Sisar Bingham on luultavasti korkea-arvoisin kirkon virkailija, joka on koskaan tullut puhumaan YK:ssa”, sisar Eubank lisäsi. ”Minusta oli todella koskettavaa kuulla, kuinka hän puhui näiden panelistien kanssa ja kuinka he tukevat toistensa työtä. Istuin yleisössä ja tunsin kylmiä väreitä ajatellessani: ’Tätä on Apuyhdistys!’”

Keskiviikkona Apuyhdistyksen johtohenkilöt osallistuivat diplomaattinaisten lounaalle ja matkasivat Hudsonjoen toiselle puolelle puhumaan myöhempien aikojen pyhien ja kutsuvieraiden kokouksessa Newarkissa New Jerseyn osavaltiossa.

Ladattava 1080p video kaikista puheista toimittajille

”Uskonnolliset ryhmät voivat luoda infrastruktuuria nopeammin kuin hallitukset”, sisar Eubank sanoi.

Kirkko on työskennellyt UNICEFin kanssa ja tukenut sitä yli 20 vuotta. Se on toiminut UNICEFin yhteistyökumppanina tarjoten lapsille rokotuksia ja koulutusta sekä vastaten muihin tarpeisiin kautta maailman. 

Kuuntele paneelikeskustelu täältä: webtv.un.org.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.